|

Βαγγέλης Αλεξανδρής: Λίγοι άνθρωποι κρατάμε όρθιο το ελληνικό μπάσκετ

Συνέντευξη στον Λευτέρη Θεοδωρακόπουλο


«Τα ρόστερ και οι προϋπολογισμοί τους πάνε στα συρτάρια όταν μιλούν οι ψυχές στο παρκέ»


«Ο Άρης θα είναι αυτός που θα επανεκκινήσει  το ελληνικό μπάσκετ και το πιστεύω ακράδαντα αυτό»
Ξέρει το ελληνικό μπάσκετ όσο ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα και το όνομα του σηματοδοτεί μεγάλες επιτυχίες στα ελληνικά παρκέ.
Ο λόγος για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή τον προπονητή του Άρη ο οποίος λίγα λεπτά πριν από τοjumball του Final4 της Κωνσταντινούπολης μιλά στο Πινάκιο, για το θεσμό, αναλύει τους 4 διεκδικητές του τίτλου, εύχεται το κύπελλο να καταλήξει σε ελληνικά χέρια, ενώ την ίδια ώρα διαπιστώνει ότι το ελληνικό μπάσκετ υποβαστάζεται και αυτό χάρις στους ανθρώπους που το αγαπάνε, παρά την παρουσία των δύο τιτάνων (παναθηναϊκού και ολυμπιακού) στα τελικά της διοργάνωσης.
Ο κ. Αλεξανδρής μιλά για τον Άρη και για την επανεκκίνηση του η οποία θα φέρει την άνοιξη στα ελληνικά παρκέ.




Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός σήμερα δίνουν το παρόν στην Κωνσταντινούπολη στοfinal4, την ίδια ώρα εκτιμάτε πως γίνονται από κάποιους προσπάθειες εντός των τειχών για να υποβαθμιστεί το ελληνικό μπάσκετ;
«Βρίσκομαι στο χώρο του μπάσκετ ως παίχτης αλλά και ως προπονητής από το 1978 και αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τρομάζει.  Έχουν υποβαθμίσει απίστευτα πολύ το εθνικό μας άθλημα. Θεωρώ ότι τα Μέσα παίζουν ένα σημαντικό ρόλο που δεν προβάλουν όσο πρέπει το μπάσκετ, αλλά και η Πολιτεία δείχνει πως το απαξιώνει. Ωστόσο το ελληνικό μπάσκετ στέκεται όρθιο εξαιτίας της αγάπης και της πίστης σε αυτό που έχουμε κάποιοι άνθρωποι. Έχουμε αντέξει μέχρι στιγμής και έχουμε χρέος να το κάνουμε για τις γενιές που έρχονται....»

Posted by yourblogger.gr on 9:03 π.μ.. Filed under , , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

1 σχόλια for "Βαγγέλης Αλεξανδρής: Λίγοι άνθρωποι κρατάμε όρθιο το ελληνικό μπάσκετ"

Leave a reply